B2B Copywriter – Texter som säljer till andra företag

Texter som lyfter ditt budskap

Att anlita en B2B-copywriter kan vara avgörande för att nå bra resultat när du kommunicerar med andra företag. Jag skriver marknadsföringstexter både på uppdrag av företagare, marknadschefer samt webb- och reklambyråer. Förutom att väcka intresse och nyfikenhet hos din målgrupp är mitt specialområde sökordsoptimerade texter så att dina kunder hittar dig på Google.

Därför behöver du en B2B-copywriter

Att identifiera målgrupper, förstå affärsmodeller och sätta sig in i nya ämnesområden är en viktig del i copywriting. Jag är skicklig på B2B-kommunikation och att skapa texter som verkligen lyfter budskapet till en nivå där målgruppen fångas. Min styrka ligger i att kunna förklara komplexa ämnen på ett lättillgängligt sätt samt att lyfta säljargument och kundnyttan.

Behöver du hjälp att skriva texter?

Tveka inte att kontakta mig för att diskutera hur vi bäst kan lyfta ditt budskap.

Webbtexter till hemsidan

En av dina viktigaste marknadsföringskanaler är din hemsida. Om du planerar att skapa en ny hemsida, är det bäst att kontakta mig tidigt i processen. Helst innan utvecklingen börjar, så att vi kan diskutera vilket innehåll som behöver finnas med. Då kan webbyrån och jag arbeta parallellt med webbutveckling och text. Om du har kommit längre i processen hjälper jag dig självklart också!

För dig som haft en hemsida ett tag eller själv har skrivit texterna kan de behöva omarbetas efter några år. Kanske känns de inte längre aktuella, nya produkter har tillkommit eller konkurrenterna har flyttat fram sina positioner. Genom att regelbundet uppdatera dina webbtexter säkerställer du att texterna till din hemsida alltid är aktuella och konkurrenskraftiga.

Bloggtexter och SEO-innehåll

Att ha ett levande flöde av nya artiklar är ett effektivt sätt för företag att visa upp sin expertis inom sitt område. Ditt företag uppfattas som hjälpsamt och kompetent, vilket stärker varumärket.

Att kombinera webbartiklar med en SEO-strategi är särskilt fördelaktigt. Innehållet utformas då för att ranka bättre på sökmotorer som Google, vilket gör att det kommer högre upp i sökresultatet. Det kan vara en svår balansgång att på egen hand skriva så att både Google och läsaren uppskattar innehållet.

Innehåll till sociala medier som LinkedIn, Facebook och Instagram

Jag kan också hjälpa dig med produktion av nya inlägg för dig som vill ha ett aktivt flöde i sociala medier. Som B2B-copywriter är jag bra på att både planera och producera innehåll för LinkedIn, Facebook och Instagram, både för vanliga inlägg samt riktad annonsering.

Ett aktivt och relevant flöde på sociala medier kan hjälpa ditt företag att bygga starkare relationer med kunder och potentiella kunder. Genom att regelbundet publicera intressant och värdefullt innehåll kan du öka din synlighet och stärka ditt varumärke.

Texter till trycksaker och broschyrer

Trycksaker är fortfarande gångbart i marknadsföring. Eftersom utrymmet är begränsat behöver du ofta vara mer kortfattad och lämna plats för illustrationer och bildmaterial. Jag hjälper dig att skapa slagkraftiga och informativa texter som passar perfekt för dina broschyrer och andra trycksaker.

Kan jag skriva för din målgrupp om ditt ämnesområde?

Ja, det är jag ganska övertygad om att jag kan och med mer än 25 års erfarenhet har jag arbetat med textproduktion för de flesta branscher. Jag kan behöva läsa in mig på ämnet till en början och om det är lite svårare kan de första texterna ta lite mer tid att skriva. Men ju mer jag lär mig om din målgrupp och dina produkter, desto snabbare och effektivare blir processen.

SEO-texter

Eftersom så många googlar behöver du sökordsoptimerade texter. Oavsett om du säljer produkter eller specialiserade B2B-tjänster, kan du vara säker på att dina kunder någon gång under köpresan gör en sökning för att se utbud och potentiella leverantörer.

Att skriva SEO-texter innebär att skapa innehåll som både tilltalar dina läsare och sökmotorer som Google. Det handlar om att använda rätt nyckelord på ett naturligt sätt, skapa värdefullt och informativt innehåll och optimera strukturen på din text. Genom att göra detta kan du förbättra din synlighet online och locka fler potentiella kunder till din hemsida.

Sammanfattning

Att anlita en kompetent B2B-copywriter kan göra stor skillnad för hur ditt budskap når fram till din målgrupp. Genom att kombinera kunskap om din bransch med skrivskicklighet kan jag hjälpa dig att skapa texter som verkligen lyfter fram nyttan med dina produkter och tjänster. Oavsett om det handlar om webbtexter, bloggtexter, SEO-innehåll, sociala medier-inlägg eller trycksaker, finns jag här för att hjälpa dig. Kontakta mig idag för att diskutera hur vi bäst kan lyfta ditt budskap och nå ut till din målgrupp.


Jenny Månsson - Copywriter, skribent & SEO-konsult

Jag är ägare av Mediaboost och har arbetat flera år inom branschen med 25+ års erfarenhet inom copywriting och SEO. Jag hjälper alltifrån småföretag till stora företag att nå fler kunder och öka försäljningen. Med olika insatser som copywriter, skribent och SEO-konsult stärker jag ditt varumärke och hjälper dig synas bättre online.
Rulla till toppen