Har du märkt av hur aggressiva Temu är i sin annonsering med Google Ads?

I den snabbrörliga världen av digital marknadsföring är det viktigt att vara uppmärksam på förändringar och utvecklingar inom din bransch. En aktör som har blivit allt mer påtaglig på den svenska marknaden är Temu. Deras aggressiva marknadsföringsstrategi har fått många att höja på ögonbrynen och fundera över hur man bäst kan möta denna nya utmaning.

Hålla koll på konkurrensen

För att förstå hur du kan anpassa din marknadsföringsstrategi till Temus aggressiva närvaro är det klokt att börja med att övervaka deras aktiviteter. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att använda Google Ads. Genom att noga granska auktionsinformationen inom Google Ads kan du få en tydlig bild av hur Temu agerar på den digitala arenan och om de konkurrerar aggressivt inom din produktkategori.

Anpassa din strategi

Om du märker att Temu ökar sin visningsandel och hårt konkurrerar inom din kategori är det dags att fundera över hur du kan anpassa din egen strategi. Det kan innebära att du behöver justera dina bud, förbättra din annonseringskvalitet eller utforska nya kanaler för att nå din målgrupp.

Texter, sökmotormarknadsföring och sociala medier

Temus närvaro sträcker sig inte bara till Google Ads, de är även aktiva inom sociala medier med remarketingkampanjer. Om du känner att de dominerar på generella söktermer, tar alla Google Shopping-platser och syns för mycket i sociala medier är det dags att vara strategisk. Fokusera på att skapa mer relevant och engagerande innehåll för din målgrupp i dina sociala kanaler. Se till att ditt varumärke sticker ut och ger kunderna en anledning att välja dig i stället. Satsa på kreativa och målgruppsanpassade inlägg i sociala medier och utforska nya sätt att nå ut till din publik.

Gå över dina texter i din e-handel, inte bara produkter och kategorier utan även andra sidor som förstasidan, inspirationssidor, blogg, tips och råd med mera. Är texterna tillräckligt bra både för att sälja och synas i Googles sökresultat med SEO?

En hype eller en långsiktig konkurrent?

Det är inte ovanligt att nya aktörer som Temu dyker upp på marknaden med en storm och sedan försvinner lika snabbt. Men det är också möjligt att de kan bli en långsiktig konkurrent att räkna med. I dagsläget har de kommit in på den svenska marknaden vid en tidpunkt som kan gynna dem med faktorer som inflation, lågkonjunktur och en svag krona.

Pressa på med din egen strategi

Om du har ett konkurrerande sortiment av högre kvalitet är det viktigt att utnyttja detta till din fördel. Pressa på i dina sociala medier, skapa engagerande nyhetsbrev och se till att din SEO och dina texter är i toppform. Använd din kvalitet och ditt varumärkes rykte som ett försäljningsargument gentemot potentiella kunder.

Sammanfattningsvis är Temus aggressiva närvaro på marknaden något som bör tas på allvar. Genom att hålla koll på deras aktiviteter och anpassa din egen strategi kan du fortsätta att konkurrera och växa på den svenska marknaden. Tänk långsiktigt och satsa på kvalitet och relevans i din marknadsföring för att säkerställa din plats i branschen.

Behöver du hjälp med texter och SEO?

Kontakta mig


Jenny Månsson - Mediaboost

Jag jobbar som copywriter, content writer och SEO skribent i Hässleholm, Kristianstad och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att nå fler kunder och öka försäljningen genom sökordsoptimering och copywriting. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest