Det skrivna ordet har aldrig varit viktigare än nu, med enorma mängder text som dagligen publiceras för olika ändamål, från hemsidans innehåll till sociala medier och nyhetsbrev. Traditionell textproduktion håller på att omformas, och en nya aktörer har trätt fram – AI-tjänster som ChatGPT, utvecklat av Open AI.

Fördelar med att använda ChatGPT – Snabb, mångspråkig och kreativ

Artificiell intelligens (AI) har funnits länge. Men det är nu, med tjänster som ChatGPT, som vem som helst kan instruera AI att skriva om en mängd olika ämnen. Resultaten har varit imponerande, och till och med forskarna bakom Open AI förbluffas över dess kompetens.

Fördelar med ChatGPT:

  • Snabb produktion – ChatGPT analyserar snabbt högkvalitativa texter och genererar nya med samma stil som författaren.
  • Mångspråkig – AI möjliggör enkel produktion av texter på olika språk, vilket underlättar för global marknadsföring.
  • Kreativitet – ChatGPT tänker utanför boxen och lider aldrig av skrivkramp, vilket resulterar i kreativa och varierande texter.

Fördelar med att anlita en copywriter – Unik, anpassad och berörande

Varför ska du då anlita en mänsklig copywriter när AI är tillgänglig?

Fördelar med copywriter:

  • Unika texter för specifik kund – Copywriters kan skapa texter som verkligen sticker ut och väcker intresse, anpassade för varje specifik kund.
  • Anpassning till målgruppen – En copywriter anpassar texten till målgruppen genom noggrann research och fångar effektivt läsarens intresse.
  • Faktagranskade texter som berör – Copywriters skapar texter som både är korrekta och berörande, byggda på fakta och med känsla.

Copywriter eller AI?

Båda har sina platser utifrån behov

Både ChatGPT och copywriters har sina för- och nackdelar.

Copywriters briljerar i att skapa träffsäkra och engagerande texter som bygger långvariga kundrelationer. Å andra sidan är AI överlägsen när det gäller snabb och kostnadseffektiv produktion av stora mängder texter på olika språk.

Valet mellan de två beror på behoven och målen hos den som söker textproduktion.

 

Behöver du anlita en copywriter?

Kontakta mig


Jenny Månsson - Mediaboost

Jag jobbar som copywriter, content writer och SEO skribent i Hässleholm, Kristianstad och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att nå fler kunder och öka försäljningen genom sökordsoptimering och copywriting. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest