Hjälp med SEO-texter

Öka din synlighet i sökresultaten och få fler besökare
som leder till konverteringar

Behöver du hjälp med SEO-texter och content marketing till din hemsida och webbplats? Behöver du ranka bättre på Google och få fler konverteringar med sökordsoptimering? Då kan du få hjälp av mig som SEO-skribent och konsult.

Hjälp med SEO texter

SEO-anpassad text med sökordsoptimering

Jag kan som copywriter och skribent hjälpa dig med svenska användaranpassade och SEO-anpassade texter och sökordsoptimering. Med bra copywriting och content writing kan du öka konverteringen med texter som säljer och driver rätt trafik. Texterna anpassas med andra ord både för att fungera bra på Google men också för att attrahera din målgrupp. En copy som helt enkelt gör dina besökare intresserade och mer benägna att köpa. Med SEO-optimerad copy kan du alltså både öka din synlighet i sökresultaten och få fler potentiella kunder.

Jag hjälper till med att sökordsoptimera både nya och befintliga texter.

Optimera metadata – titlar och beskrivning

Det är inte bara texten som syns på dina webbsidor som behöver optimeras. Även den så kallade metadatan det vill säga titel och beskrivning som ofta sätts bakom webbsidan och är den text som visas i sökresultaten behöver också optimeras. Med bra texter som tilltalar din målgrupp klickar sig fler in på din sida.

Pris för SEO-anpassade texter

Kostnaden för SEO-texter kan variera beroende på vilken typ av text det handlar om, hur lång texten ska bli och vilken volym. Även ämnesområdet spelar roll för priset beroende på hur mycket research som krävs. Här finns aktuella priser för SEO-anpassade texter och övrig copywriting.

Anlita mig som SEO-skribent, content writer och konsult

Det är enkelt att anlita mig som SEO-skribent, content writer och konsult vid behov för både korta och långa uppdrag. Du kan hyra in mig oavsett om du behöver hjälp på heltid, deltid eller bara då och då med projekt, uppdrag eller bara vill beställa några enstaka texter.

Behöver du hjälp med bra SEO-texter?

Kontakta mig om du behöver hjälp med bra SEO-texter. Jag tar uppdrag på distans och lokalt i Hässleholm och Kristianstad.

SEO-skribent, content writer och konsult i Kristianstad, Hässleholm och på distans

Som SEO-skribent, content writer och konsult tar jag hand om din sökordsoptimering och skriver även ny content. Jag arbetar på distans men finns också tillgänglig för lokala uppdrag i Hässleholm och Kristianstad för dig som behöver personlig hjälp på nära håll för ditt företag.

Kontakta mig för att veta mer om hur jag kan hjälpa dig!

Kontakta mig

Så sökordsoptimerar du en text

Innan du sökordsoptimerar en text behöver du göra en sökordsanalys för att hitta rätt sökord/nyckelord som dina kunder ska hitta dig på i sökresultaten. Här gäller det att våga släppa alla korrekta ord som du använder och istället tänka vad en av dina kunder troligtvis söker på istället.

  • Fokusera på ett sökord för varje webbsida
  • Använd sökordet en gång i titel (meta title), beskrivning (meta description), huvudrubrik (h1) och ett fåtal gånger i brödtext, en bildbeskrivning (alt) och någon underrubrik. Fler än så bör du inte använda för då tycker Google att du anstränger dig för mycket för optimeringens skull. Google gillar inte så kallad keyword stuffing utan vill att du skriver användbar information för användarna.
  • Istället för att upprepa sökordet tar du med synonymer
  • Försök att hålla dig till korta ord, korta meningar och korta stycken
  • Använd underrubriker för att beskriva varje stycke
  • Använd gärna minst en bild eller video. Ha med sökordet i bildernas filnamn och beskrivning – inte i alla om du har flera!
  • Texten ska vara unik så kopiera inte från någon annan
  • Textlängden kan spela en viss roll. Särskilt om det är det enda som skiljer dig från konkurrenternas motsvarande webbsida. Men det går faktiskt att hamna på första position med en kort text också.
  • Länk till externa webbsidor men även interna
  • Skriv för användarna i första hand!

Hur skriver man en bra SEO-text?

En bra SEO-text tar hänsyn till de algoritmer som olika sökmotorer har och hjälper dig därmed att ranka bättre i sökresultaten. Algoritmerna förändras med tiden och även om du inte hänger med i de allra senaste nyheterna så finns det en hel del grundregler som alltid hänger kvar.

Att skriva bra innehåll för webben och för att få fram en bra SEO-optimerad text handlar om en bra kombination av SEO och en anpassning av texten för besökaren. En användaranpassad text som är lättläst och ger besökaren information och svar på deras frågor är idag en viktig del av både sökmotoroptimering och för att få potentiella kunder. En bra copy ska få besökaren att bli en kund antingen kortsiktigt eller långsiktigt.

Läs mer om hur viktigt det är att kombinera SEO-text med användaranpassat innehåll. Search Engine Land är en mycket bra källa om optimering och denna artikel är skriven av SEO-strategen Jessica Foster.

Tips för att skriva bra sökmotoranpassade texter

Ett tips när du ska skriva bra texter och då framförallt brödtexter är att du inte ska tänka så mycket sökmotoroptimering. Sökmotorer och framförallt Google tycker inte om att texten är fullspäckad med sökord och en massa synonymer. Skriv istället ett relevant innehåll som är informativt och säljande för läsaren.

Google prioriterar innehåll som är relevant och som utförligt ger besökaren information på den utförda sökningen. En informativ text får ett naturligt flöde av sökord. En överdriven mängd av sökord kan istället ge en lägre position i sökresultaten. Så det gäller att inte vara alltför fokuserad på just SEO utan att se det i ett bredare perspektiv.

En informativ och säljande text innebär att det är större chans att besökaren stannar kvar på din webbsida, besöker flera sidor och att de kommer tillbaka mer än en gång. Detta ger i sin tur bättre poäng hos Google vilket ytterligare ökar dina chanser för bättre ranking i sökresultaten. En win-win situation med andra ord.

Pin It on Pinterest