Behöver du hjälp med att nå fler nya kunder? Oavsett om du vill nå nya kunder via din hemsida eller dina sociala medier behöver du skapa bra content. Bra content är innehåll som lockar intresse och ger användbar information som är relevant för målgruppen. Här följer några tips på hur du kan jobba för att nå fler kunder.

Fokusera på några få digitala kanaler

Har du ont om tid så välj då ut och fokusera på några få digitala kanaler. Pausa övriga tills du har tid eller kan hyra in hjälp för avlastning.

Kommer du aldrig att ha tid bör du fundera på om ditt företag ska finnas i de kanalerna. Kanske din målgrupp inte finns där heller?

Få fler nya kunder med bra content

Börja skapa bra content med information som hjälper dina kunder. Dela med dig av din kunskap och ditt expertområde. På det här sättet bygger du upp ditt företag och ditt varumärke. Genom att ge ett värde ökar du chanserna till att få fler nya kunder.

Variera ditt innehåll

Kör inte alltid på samma sorts innehåll varje dag. Variera ditt innehåll men behåll det som profilerar dig. Dina läsare måste känna igen dig för att du ska kunna stärka ditt varumärke.

Skriv om olika saker och inte bara dina produkter och tjänster. Ta med läsarna i vad som händer bakom kulisserna. Berätta om dina planer, hur de växer fram, hur de utvecklas och vad slutresultatet blev.

Bjud på statistik, rörligt material och mycket bilder.

Använd ditt innehåll i flera kanaler

Nu när du har lagt tid på att skapa ditt innehåll så återanvänd det smart. Posta innehållet i flera kanaler men anpassa det för varje kanal.

Ändra lite på texten, anpassa textlängden efter kanal och kanske tonaliteten, välj en annan bild.

Skapa relationer

Håll koll på alla kommentarer som kommer in via din blogg och sociala medier. Besvara kommentarer och frågor så fort du kan. Ställ följdfrågor och våga vara personlig men inte privat.

Skapa relationer med de som läser det du skrivit. Det skapar förtroende och ökar dina chanser till konvertering.

Behöver du hjälp med att nå fler nya kunder?

Kontakta mig om du behöver hjälp med copywriting eller sökmotoroptimering för att nå fler nya kunder!


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som copywriter, content writer och SEO-konsult i Kristianstad, Hässleholm och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att lyckas online med bättre synlighet, att nå fler kunder och öka försäljningen genom sökordsoptimering, copywriting och content writing. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest