Förbättra din SEO för att nå fler kunder!

Har du en webbplats vill du så klart att dina kunder ska hitta dig via Google. Då behöver du se till att sökmotoroptimera dina webbsidor med SEO för att hamna så högt upp i sökresultaten som möjligt. Du kan antingen anlita mig som SEO-konsult för att få bättre placering i sökresultatet eller följa mina fem tips om sätt att ranka högre på Google.

Att hamna på första sidan i sökresultaten är viktigt!

Ja, det är faktiskt viktigt att hamna på första sidan. Statistik visar att det är viktigt att hamna på de tre första positionerna i sökresultaten då det är där de flesta klickar sig vidare. Därför går du miste om otroligt mycket trafik om du inte finns på första sidan.

Behöver du hjälp med sökordsoptimering av en erfaren SEO-konsult?

Kontakta mig redan idag!

Klicka här

Hur får du din sida att ranka högre och hamna högt upp på Google?

För att öka dina chanser att få webbsidorna att ranka högre i sökningar finns det en del tips kring hur du ska optimera din webbplats med SEO. Mina tips är bara ett fåtal av många hundratals rankingfaktorer men det är bra att se till att dessa grundläggande saker verkligen fungerar optimalt.

1. Förbättra webbplatsens laddningstid
Laddningstiden för din webbplats är viktig av flera orsaker. Google ser det numera som en rankningsfaktor. Dina besökare har inte tålamod att vänta och kommer dels att lämna din sida alldeles för tidigt och du missar också deras engagemang på dina webbsidor.

Det faktum att de både lämnar snabbt och bjuder på väldigt lite engagemang är en rankningsfaktor i sig vilket kommer att påverka Googles bedömning av din webbplats utifrån deras algoritmer.

2. Optimera dina bilder
Bilder är bra för din webbplats men du måste se till att de är optimerade på rätt sätt om du vill att dessa bilder ska förbättra din SEO-ranking.

Titta över så att du har valt rätt filformat och lagringsstorlek, inte bara visningsstorlek. Lägg till en beskrivande alt text med det sökord som du vill att dina besökare ska hitta dig på. Även hur du har döpt bilden kan påverka din rankningsfaktor.

3. Skapa innehåll av hög kvalitet
Uppdatera din webbplats ofta med innehåll av hög kvalitet. Det är en rankningsfaktor och det ökar chanserna att dina besökare kommer tillbaka för de tyckte att din webbplats var bra.

Återkommande besökare som gärna stannar länge på din webbplats förbättrar också din rankning.

Är det svårt att komma på vad du ska skriva och att få det bra? Läs mitt blogginlägg om det kan vara värt att anlita någon för att skriva ditt innehåll.

4. Gör din text lättläst med underrubriker, korta stycken och korta meningar
Rubriker, underrubriker, korta stycken och korta meningar är jätteviktigt för att dina besökare ska orka läsa ditt innehåll. Användarupplevelsen är något Google också räknar ut med sina algoritmer.

Lättläst innehåll påverkar också att dina besökare läser fler sidor och kommer tillbaka vilket i sin tur är bra för din position i sökresultaten.

5. Länka till andras webbplatser
Genom att länka till andras webbplatser ökar du trovärdigheten för din webbplats. Det är då viktigt att välja webbplatser som är pålitliga och som räknas som trovärdiga källor. Till exempel kan det vara bra att referera till och länka till statistik, forskning eller någon stor känd webbplats med kvalitativt innehåll.

Att ranka högt på Google är ett löpande arbete

Att arbeta med SEO är tyvärr inte något engångsjobb utan du måste ständigt förbättra dina sidor för att behålla din plats eller i alla fall att stanna kvar på första sidan när du väl har hamnat där. Det finns tyvärr inte heller någon quick fix, i alla fall inte någon bra och långsiktig lösning för att ranka högt på Google. Visst du kan köpa länkar och köpa trafik men det är kostsamt i längden och du rankar så småningom sämre igen om du slutar att köpa. Dessutom kan Google straffa dig så att du hamnar ännu längre bak i sökresultatet.

Satsa istället på att jobba med dina webbsidor på ett kvalitativt sätt, regelbundet med ett löpande arbete och med ett långsiktigt mål. Då behöver du inte lägga så mycket tid sedan på underhåll för att stanna kvar på första sidan.

Behöver du hjälp med SEO och bra innehåll?

Kontakta mig om du behöver hjälp med att ranka på Google med SEO – sökmotoroptimering och bra SEO-texter.

Vill du ranka högre i sökresultatet?

Kontakta mig redan idag!

Klicka här


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som copywriter, content writer och SEO-konsult i Kristianstad, Hässleholm och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att lyckas online med bättre synlighet, att nå fler kunder och öka försäljningen genom sökordsoptimering, copywriting och content writing. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest