SEO text – sökmotoroptimerade texter

Har du ett mindre företag och behöver hjälp med SEO text till din hemsida för att ranka bättre i sökresultaten? Som content writer skriver jag svenska användaranpassade och sökmotoroptimerade artiklar. Mitt fokus ligger på innehåll som fungerar bra både för positionering på Google men även texter som är anpassade för din specifika målgrupp.

Ja, jag behöver hjälp med SEO text

Vad är en bra SEO text?

En bra SEO text tar hänsyn till de algoritmer som olika sökmotorer har och hjälper dig därmed att ranka bättre i sökresultaten. Algoritmerna förändras med tiden och även om du inte hänger med i de allra senaste nyheterna så finns det en hel del grundregler som alltid hänger kvar.

Att skriva innehåll för webben handlar om en bra kombination av SEO och att anpassa texten för besökaren. En användaranpassad text som är lättläst och ger besökaren information och svar på deras frågor är idag en viktig del av sökmotoroptimering.

Läs mer om hur viktigt det är att kombinera SEO text med användaranpassat innehåll. Search Engine Land är en mycket bra källa om sökmotoroptimering och denna artikel är skriven av SEO strategen Jessica Foster.

Grundprincipen för bra sökmotoroptimerade texter och artiklar

Ta hjälp av den här listan för att få en bra grund till bra sökmotoroptimerade texter och artiklar.

  • Varje sida bör fokusera på ett primärt sökord och/eller sökordsfras
  • Varje sida bör bestå av minst 300 ord men gärna mer
  • Texten måste vara unik, så undvik att kopiera och översatta innehåll från utländska sidor
  • Sökordet bör finnas med i någon form i titel, huvudrubrik, någon underrubrik och i minst en bildbeskrivning (alt tagg).

Ett viktigt råd när det gäller SEO text

Avslutningsvis så får du här ett värdefullt tips när det gäller SEO text. Ett råd är att när du skriver en text, framförallt brödtexter, ska du inte tänka så mycket sökmotoroptimering. Sökmotorer och framförallt Google tycker inte om att artikeln är fullspäckad med sökord och en massa synonymer. Skriv istället ett relevant innehåll som är informativt och säljande för läsaren.

Google prioriterar innehåll som är relevant och som utförligt ger besökaren information på den utförda sökningen. En informativ text får ett naturligt flöde av sökord. En överdriven mängd av sökord kan istället ge en lägre position i sökresultaten. Så det gäller att inte vara alltför fokuserad på just SEO utan att se det i ett bredare perspektiv.

En informativ och säljande text innebär att det är större chans att besökaren stannar kvar på din webbsida, besöker flera sidor och att de kommer tillbaka mer än en gång. Detta ger i sin tur bättre poäng hos Google vilket ytterligare ökar dina chanser för bättre ranking i sökresultaten. En win-win situation med andra ord.

Pris SEO texter

En text

70 öre per ord

Minimidebitering 350 kr för en text upp till 500 ord.

Prisexempel för en artikel/text:
300 ord 350 kr
500 ord 350 kr
750 ord 525 kr

Alla priser är exkl moms.

Fem texter

60 öre per ord

Minimidebitering 350 kr för fem texter/produkttexter.

Prisexempel för fem artiklar/texter:
300 ord 900 kr
500 ord 1500 kr
750 ord 2250 kr

Alla priser är exkl moms.

Tio eller fler texter

50 öre per ord

Minimidebitering 350 kr för tio texter/produkttexter.

Prisexempel för tio artiklar/texter:
300 ord 1500 kr
500 ord 2500 kr
750 ord 3750 kr

Alla priser är exkl moms.

Hjälp med SEO artiklar

Kontakta mig om du behöver hjälp med SEO artiklar som är anpassade för din specifika målgrupp. Jag tar uppdrag på distans och lokalt i Hässleholm och Kristianstad.

Läs mer om hur jag arbetar med text och innehåll i kombination med SEO.

Beställ SEO artiklar

/Jenny – Mediaboost

Pin It on Pinterest

Share This