Har du en webbplats så vill du så klart att dina kunder ska hitta dig via Google. Då behöver du se till att sökmotoroptimera din webbplats för att hamna så högt upp i sökresultaten som möjligt. Jag ska här tipsa dig om fem sätt att ranka bättre med SEO och SEO marknadsföring.

Att hamna på första sidan i sökresultaten är viktigt!

Ja det är faktiskt viktigt att hamna på första sidan. Statistik visar att det är viktigt att hamna på de tre första positionerna i sökresultaten då det är där de flesta klickar sig vidare. Därför går du miste om otroligt mycket trafik om du inte finns på första sidan.

Att arbeta med SEO är tyvärr inte något engångsjobb utan du måste ständigt förbättra dina sidor för att behålla din plats eller i alla fall att stanna kvar på första sidan när du väl har hamnat där. Det finns tyvärr inte heller någon quick fix i alla fall inte någon bra. Visst du kan köpa länkar, köpa trafik men det är kostsamt i längden och du rankar sämre igen om du slutar köpa.

Satsa istället på att jobba med dina webbsidor på ett kvalitativt sätt och med ett långsiktigt mål. Då behöver du inte lägga så mycket tid sedan på underhåll för att stanna kvar på första sidan.

Hur ökar du dina chanser att ranka högre?

För att öka dina chanser att ranka högre i Google-sökningar finns det en del tips kring hur du ska optimera din webbplats med SEO.

1. Förbättra webbplatsens laddningstid
Laddningstiden för din webbplats är viktig av flera orsaker. Google ser det numera som en rankningsfaktor. Dina besökare har inte tålamod att vänta och kommer dels att lämna din sida alldeles för tidigt och du missar också deras engagemang på dina webbsidor.

Det faktum att de både lämnar snabbt och bjuder på väldigt lite engagemang är en rankningsfaktor i sig vilket kommer att påverka Googles bedömning av din webbplats utifrån deras algoritmer.

2. Optimera dina bilder
Bilder och andra bilder är bra för din webbplats men du måste se till att de är optimerade på rätt sätt om du vill att dessa bilder ska förbättra din SEO-ranking.

Titta över så att du har valt rätt filformat och lagringsstorlek. Lägg till en beskrivande alt text med det sökord som du vill att dina besökare ska hitta dig. Även hur du har döpt bilden kan påverka din rankningsfaktor.

3. Skapa innehåll av hög kvalitet
Uppdatera din webbplats ofta med innehåll av hög kvalitet. Det är en rankningsfaktor och det ökar chanserna att dina besökare kommer tillbaka för de tyckte att din webbplats var bra.

Återkommande besökare som gärna stannar länge på din webbplats förbättrar också din rankning.

Är det svårt att komma på vad du ska skriva och att få det bra? Läs mitt blogginlägg om det kan vara värt att anlita någon för att skriva ditt innehåll.

4. Gör din text lättläst med underrubriker, korta stycken och korta meningar
Rubriker, underrubriker, korta stycken och korta meningar är jätteviktigt för att dina besökare ska orka läsa ditt innehåll. Användarupplevelsen är något Google också räknar ut med sina algoritmer.

Lättläst innehåll påverkar också att dina besökare läser fler sidor och kommer tillbaka vilket i sin tur är bra för din position i sökresultaten.

5. Länka till andras webbplatser
Genom att länka till andras webbplatser ökar du trovärdigheten för din webbplats. Det är då viktigt att välja webbplatser som är pålitliga och som räknas som auktoritativa källor. Till exempel kan det vara bra att referera till och länka till statistik, forskning eller någon stor känd webbplats som är trovärdig med kvalitativt innehåll.

Behöver du hjälp med SEO marknadsföring och bra innehåll?

Kontakta mig om du behöver hjälp med SEO marknadsföring och SEO texter.

Kontakta mig

/Jenny – Mediaboost 🌸


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som frilansande copywriter och konsult inom digital marknadsföring i Kristianstad, Hässleholm och digitalt på distans. Jag hjälper både små och stora företag att lyckas online och nå fler kunder i digitala medier genom ett brett område inom digital marknadsföring och copywriting. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest