Vad är SEO marknadsföring, SEM, SEO och SEA? Hur hänger dessa ihop och vad är skillnaden?

SEM – Search Engine Marketing eller SEO marknadsföring på svenska

SEO Marknadsföring eller som det egentligen heter sökmotormarknadsföring – SEM (Search Engine Marketing) innebär att du marknadsför din webbplats i sökmotorer både genom att synas organiskt i sökresultaten men också genom betald annonsering. Både SEO och SEA är en del av SEM och vi ska här gå igenom vad de övriga innebär.

SEO – Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering

SEO – Search Engine Optimization är en del av SEM och handlar om att anpassa sin webbplats och sitt innehåll efter vad målgruppen söker efter i sökmotorerna.

SEA – Search Engine Advertising eller sökmotorannonsering

Betald annonsering i sökmotorer kallas för sökmotorannonsering – SEA (Search Engine Advertising) och är även det en del av SEM. Till exempel kan du annonsera i Google AdWords/Google Ads och på så sätt få trafik till din webbplats.

Få hjälp med SEM, SEO och SEA

Jag kan som SEM konsult hjälpa dig med SEO marknadsföring.

Med hjälp av optimering med SEO on page kan du få hjälp med att optimera din hemsida och ranka högre i sökresultaten genom att klättra i resultaten hos sökmotorerna med olika åtgärder. Sökmotoroptimering är något du behöver jobba med kontinuerligt för att inte tappa din position i sökmotorernas organiska resultat. Detta är på grund av att sökmotorernas algoritmer räknar om din webbplats relevans regelbundet eftersom även dina konkurrenter försöker nå första platsen genom att optimera sina webbsidor.

Jag jobbar också med sökordsoptimering av dina texter så att de är optimerade för Google men även anpassade för din målgrupp så att du får högre konvertering.

För dig som behöver hjälp med att komma igång med annonsering i Google Ads (Google AdWords) eller om du tycker att dina kampanjer slösar med alldeles för mycket pengar kan jag även hjälpa till med det tillsammans med andra tjänster inom digital marknadsföring.

Kontakta mig om du behöver hjälp med SEO marknadsföring!

Kontakta mig

/Jenny – Mediaboost 🌸⁠


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som frilansande konsult inom digital marknadsföring i Kristianstad, Hässleholm, Vinslöv och digitalt på distans. Jag hjälper både små och stora företag att lyckas online och nå fler kunder i digitala medier genom ett brett område inom digital marknadsföring som sociala medier, SEO, annonsering, SEO webbcopy och mycket mer. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online. Hos mig får du läsa om tips och tricks för hur du ska synas bättre online och hur du lyckas med ditt företag online.

Pin It on Pinterest