SEO texter är texter som är optimerade med utvalda nyckelord för att bättre komma högre i sökresultaten på sökmotorer. Tekniken för att arbeta med SEO-optimerade texter har genom åren förändrats enormt. För många år sedan var det bra att generöst använda sig av sina nyckelord i texten. Idag gäller det istället att i första hand skriva för läsaren och på ett naturligt sätt väva in de viktiga nyckelorden i texten.

Att skriva en bra SEO text

En bra SEO text tar hänsyn till de algoritmer som olika sökmotorer har och hjälper dig därmed att ranka bättre i sökresultaten. Algoritmerna förändras med tiden och även om du inte hänger med i de allra senaste nyheterna så finns det en hel del grundregler som alltid hänger kvar.

Att skriva en bra SEO text handlar om en bra kombination av SEO-optimering och en text som är anpassad för besökaren. En användaranpassad text som är lättläst och ger besökaren information och svar på deras frågor är idag en viktig del av både sökmotoroptimering och för att få potentiella kunder. Besökaren hittar dig tack vare att du har en bra position i Google samtidigt som din text tilltalar dem så att de blir en kund. Du ökar också chanserna till att de blir återkommande besökare för att de kommer tillbaka för att veta något annat inom ditt område för de tyckte att innehållet var bra.

Hur skriver du en bra sökmotoroptimerad text?

  • Varje text bör fokusera på ett primärt sökord och/eller sökordsfras
  • Varje text bör bestå av minst 300 ord men gärna mer – längden är inte lika viktig längre men du ökar chanserna med en längre text
  • Texten måste vara unik så undvik att kopiera och att översätta innehåll från utländska sidor
  • Sökordet bör finnas med i någon form i titel, huvudrubrik, någon underrubrik och i minst en bildbeskrivning en så kallad alt tagg.

Få hjälp med SEO-texter

Behöver du hjälp med SEO-texter kan jag som SEO konsult och copywriter hjälpa dig med dina texter.

Kontakta mig om du behöver hjälp med SEO-texter!

Kontakta mig


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som frilansande copywriter och konsult inom digital marknadsföring i Kristianstad, Hässleholm och digitalt på distans. Jag hjälper både små och stora företag att lyckas online och nå fler kunder i digitala medier genom ett brett område inom digital marknadsföring och copywriting. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest