Att sökoptimera din hemsida, webbplats eller e-handel ger större chans att synas bättre i sökresultatet när någon söker efter dina produkter eller tjänster på exempelvis Google.

Var syns du i sökresultaten?

Att synas på sida två i sökresultatet ger oftast inte särskilt mycket trafik alls och du bör sikta på att i stället hamna på förstasidan på position 1-5 och allra helst 1-3 för att kunna dra nytta av trafiken.

Självklart vill du så klart hamna först men det är aldrig någon som kan lova dig den platsen eftersom det ofta är konkurrens om de bästa sökorden och det är många som arbetar aktivt med löpande optimering.

Långsiktigt kan du så småningom ta dig dit men mycket handlar om hur länge din domän (webbplatsadress) har funnits, hur många som länkar till dig, hur bra dina övriga webbsidor placerar sig, hur snabba webbsidorna är på att visas för besökaren, om det är anpassat för mobil och framför allt vilken kvalitet det är på ditt innehåll.

Sökoptimering får dig att synas

Hur ska du då sökoptimera för att synas? Först och främst behöver du en lista med alla de sökord som dina kunder söker på för att hitta dina produkter och tjänster. Vilka dessa sökord är kan jag hjälpa dig att ta fram med hjälp av en sökordsanalys.

Därefter behöver dessa sökord användas på rätt ställen på dina webbsidor både synligt i texten och även på andra ställen som beskrivning på bilder och även i titel och beskrivning (meta title och meta description) för webbsidan som ofta ligger lite dolt. Det är en balansgång att varken använda varje sökord för mycket eller för lite och det är viktigt att besökaren läser en text som känns naturlig och som ger något värde.

Utöver det kan du även behöva se över hastigheten, att bilderna är i rätt format, strukturen på webbplatsen, vilka länkningar som görs mellan dina sidor och även var dina länkar finns på andra webbplatser och så vidare.

När allting är optimerat på rätt sätt kan allt fler besökare hitta till dig och du kan enklare få fler nya kunder. Även om du inte väljer att sökoptimera löpande kan grunden ta dig långt vilket ger en effektiv marknadsföring och som är den billigaste investeringen du kan göra för att synas och få kunder.

Behöver du hjälp med sökoptimering?

Av mig får du hjälp med sökoptimering till ett rimligt pris! Kontakta mig om du behöver sökoptimera din hemsida så hjälper jag dig att få bättre synlighet på Google.


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som copywriter och SEO-konsult i Kristianstad, Hässleholm och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att lyckas online med bättre synlighet, att nå fler kunder och öka försäljningen genom sökmotoroptimering och copywriting. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Omdömen Google My Business

Carmen Elfgren
Carmen Elfgren
2021-01-20
Verifierad
Tillgänglig och ger mycket stöd samt en god grund att stå på. Väldigt duktig på att återkoppla och bemöta ens synpunkter. Rekommenderas varmt!
Vitero AB
Vitero AB
2021-01-15
Verifierad
Väldigt nöjda med det samarbete vi har med Jenny.
Tina Pascotto
Tina Pascotto
2021-01-03
Verifierad
"Jag har anlitat Jenny Månsson och Mediaboost för såväl bearbetning av texter men även konsultation av digital marknadsföring. Jag har verkligen uppskattat samarbetet med Jenny då hon är snabb på att återkoppla och leverera. Hon är professionell och har varit ett värdefullt bollplank för mig. Jag kan starkt rekommendera Jenny och Mediaboost!"
Pervz
Pervz
2020-05-31
Verifierad
Jag behövde hjälp med sökmotoroptimering och rådgivning kring digital marknadsföring varför jag kontaktade Jenny. Mycket nöjd med samarbetet. Hon var snabb, professionel, trevlig och punktlig. Rekommenderas starkt!

Pin It on Pinterest