Att sökoptimera din hemsida, webbplats eller e-handel ger större chans att synas bättre i sökresultatet när någon söker efter dina produkter eller tjänster på Google.

Var syns du i sökresultatet?

Att synas på sida två i sökresultatet ger oftast inte särskilt mycket trafik alls och du bör sikta på att i stället hamna på förstasidan på position 1-5 och allra helst 1-3 för att kunna dra nytta av trafiken.

Självklart vill du så klart hamna först men det är aldrig någon som kan lova dig den platsen eftersom det ofta är konkurrens om de bästa sökorden och det är många som arbetar aktivt med löpande optimering.

Långsiktigt kan du så småningom ta dig dit men mycket handlar om hur länge din domän (webbplatsadress) har funnits, hur många som länkar till dig, hur bra dina övriga webbsidor placerar sig, hur snabba webbsidorna är på att visas för besökaren, om det är anpassat för mobil och framför allt vilken kvalitet det är på ditt innehåll.

Behöver du hjälp med sökoptimering av en erfaren SEO-konsult?

Kontakta mig redan idag!

Klicka här

Sökoptimering får dig att synas

Hur ska du då sökoptimera för att synas? Först och främst behöver du en lista med alla de sökord som dina kunder söker på för att hitta dina produkter och tjänster. Vilka dessa sökord är kan jag hjälpa dig att ta fram med hjälp av en sökordsanalys.

Därefter behöver dessa sökord användas på rätt ställen på dina webbsidor både synligt i texten och även på andra ställen som beskrivning på bilder och även i titel och beskrivning (meta title och meta description) för webbsidan som ofta ligger lite dolt. Det är en balansgång att varken använda varje sökord för mycket eller för lite och det är viktigt att besökaren läser en text som känns naturlig och som ger något värde.

Utöver det kan du även behöva se över hastigheten, att bilderna är i rätt format, strukturen på webbplatsen, vilka länkningar som görs mellan dina sidor och även var dina länkar finns på andra webbplatser och så vidare.

När allting är optimerat på rätt sätt kan allt fler besökare hitta till dig och du kan enklare få fler nya kunder. Även om du inte väljer att sökoptimera löpande kan grunden ta dig långt vilket ger en effektiv marknadsföring och som är den billigaste investeringen du kan göra för att synas och få kunder.

Behöver du hjälp med sökoptimering?

Av mig får du hjälp med sökoptimering till ett rimligt pris! Kontakta mig om du behöver sökoptimera din hemsida så hjälper jag dig att få bättre synlighet på Google.


Jenny Månsson - Mediaboost

Jag jobbar som copywriter, content writer, SEO-skribent och SEO-konsult i Hässleholm, Kristianstad och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att lyckas online med bättre synlighet, att nå fler kunder och öka försäljningen genom sökordsoptimering, copywriting och content writing. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest