Hjälp med sökordsoptimering

Öka din synlighet i sökresultaten!

Vill du få bättre position i sökresultaten på Google och dessutom få fler konverteringar med sökordsoptimering? Då kan du få hjälp av mig som SEO-copywriter och SEO-konsult att sökordsoptimera.

Plats på förstasidan i sökresultatet på Google är avgörande

Varje år visar statistik att de flesta som söker efter något på Google väljer en av de webbplatserna som finns på första sidan i sökresultatet, det vill säga bland de tio första webbplatserna i träfflistan. Det är inte kritiskt att hamna på allra första plats men att vara bland de tre första ger betydligt mer trafik än övriga platser. En relativt hög trafik kan du även få från plats 4 och 5 men därefter avtar siffrorna kraftigt.

Det är väldigt få som bläddrar vidare till sida två för sökresultatet och därför är det viktigt att synas på förstasidan och att dessutom ha skrivit en riktigt bra titel och beskrivning, meta title och meta description, så att de som söker väljer din webbsida istället för konkurrenternas. Innan besökarna väljer att klicka sig vidare brukar de flesta först skumma igenom de översta träffarna.

Vad är sökordsoptimering?

Sökordsoptimering är egentligen ett annat ord för SEO – sökmotoroptimering. Genom att optimera din webbplats för rätt sökord och relevant innehåll har du större möjligheter att hamna högre i sökresultatet och kan på så sätt få fler besökare, mer trafik.

Sökordsanalys

För att lyckas bra med optimeringen behöver man först ta fram viktiga nyckelord, dvs sökord som dina kunder söker på i syfte att köpa dina produkter eller tjänster. Det görs med en sökordsanalys utifrån din webbplats, bransch och konkurrenter för att kunna välja rätt sökord utifrån sökvolym och konkurrens.

Varför ska du lägga tid och pengar på att sökordsoptimera?

Genom att sökordsoptimera når du lättare en målgrupp som redan har ett stort intresse för dina typer av produkter eller tjänster än vad du gör med många andra sorters marknadsföring. Målgruppen har redan tagit de första stegen i köpprocessen och är nu eller snart redo att köpa. Samma sak gäller för annonsering på Google vilket är bra att ha som komplement.

Priser SEO-paket

Alla priser är exklusive moms

Steg 1 – 1 175 kr Sökordsanalys för upp till 20 webbsidor – Vilka sökord du bör satsa på för att synas bättre online. Sökorden väljs utifrån verksamheten, bransch, konkurrenter, sökvolym och svårighetsgrad att positionera sig högt. Gruppering av sökorden per webbsida.

Steg 2 – 900 kr Enklare sökordsoptimering upp till 20 webbsidor – Utifrån sökordsanalysen ges förslag på meta title, meta description och huvudrubrik (H1) per webbsida.

Steg 3 – 1 600 kr SEO-strategi mini – Vilka sökordsplaceringar du har idag på Google på sökorden från sökordsanalysen och vilka av dessa sökord som ger mest effekt i ökad trafik att börja jobba med och optimera. En SEO-strategi tas fram för SEO OnPage (ej externt länkbygge) för sex månader som får webbplatsen att sakta men säkert klättra i positioner. Önskas snabbare effekt eller större effekter behövs en större SEO-strategi för en högre kostnad.

Steg 4 – 1 975 kr/månad (en månads uppsägningstid) Löpande SEO mini – Utifrån SEO-strategin mini genomförs de optimeringar som behövs för att förbättra sökpositionerna. Strategin revideras vid behov då SEO-optimering är ett kontinuerligt löpande arbete. Månadsrapporter för hur placeringarna förändras för dina sökord. Denna löpande SEO på miniminivå får webbplatsen att klättra i sökpositionerna sakta men säkert. Vill du investera i en snabbare och mer kraftfullare effekt behövs ett löpande SEO-arbete för en högre kostnad.

Behöver du hjälp med sökoptimering?

Kontakta mig för hjälp med sökoptimering eller läs mer om hur jag kan hjälpa dig med sökmotoroptimering för mer trafik och copywriting för bättre konverteringar.

Omdömen Google My Business

Carmen Elfgren
Carmen Elfgren
2021-01-20
Verifierad
Tillgänglig och ger mycket stöd samt en god grund att stå på. Väldigt duktig på att återkoppla och bemöta ens synpunkter. Rekommenderas varmt!
Vitero AB
Vitero AB
2021-01-15
Verifierad
Väldigt nöjda med det samarbete vi har med Jenny.
Tina Pascotto
Tina Pascotto
2021-01-03
Verifierad
"Jag har anlitat Jenny Månsson och Mediaboost för såväl bearbetning av texter men även konsultation av digital marknadsföring. Jag har verkligen uppskattat samarbetet med Jenny då hon är snabb på att återkoppla och leverera. Hon är professionell och har varit ett värdefullt bollplank för mig. Jag kan starkt rekommendera Jenny och Mediaboost!"
Pervz
Pervz
2020-05-31
Verifierad
Jag behövde hjälp med sökmotoroptimering och rådgivning kring digital marknadsföring varför jag kontaktade Jenny. Mycket nöjd med samarbetet. Hon var snabb, professionel, trevlig och punktlig. Rekommenderas starkt!

Pin It on Pinterest