Hjälp med sökordsoptimering som hjälper dig synas på Google

Öka din synlighet i sökresultaten på Google!

Sökordsoptimering

Sökordsoptimering

Behöver du hjälp med sökordsoptimering? Vill du synas högre upp på Google med bättre position i sökresultaten och dessutom få fler konverteringar?

Då kan du få hjälp av mig som SEO-copywriter och SEO-konsult med att sökordsoptimera.

Plats på förstasidan i sökresultatet på Google är avgörande

Varje år visar statistik att de flesta som söker efter något på Google väljer en av de webbplatserna som finns på första sidan i sökresultatet, det vill säga bland de tio första webbplatserna i träfflistan. Det är inte kritiskt att hamna på allra första plats men att vara bland de tre första ger betydligt mer trafik än övriga platser. En relativt hög trafik kan du även få från plats 4 och 5 men därefter avtar siffrorna kraftigt.

Det är väldigt få som bläddrar vidare till sida två och därför är det viktigt att synas på förstasidan. Att dessutom ha skrivit en riktigt bra titel och beskrivning (meta title och meta description) så att de som söker väljer just din webbsida i stället för konkurrenternas är också av betydelse.

Behöver du hjälp med sökordsoptimering?

Sökordsanalys

För att lyckas bra med optimeringen behöver man först ta fram viktiga nyckelord, dvs sökord som dina kunder söker på i syfte att köpa dina produkter eller tjänster. Det görs med en sökordsanalys utifrån din webbplats, bransch och konkurrenter för att kunna välja rätt sökord utifrån sökvolym och konkurrens.

Varför ska du lägga tid och pengar på att sökordsoptimera?

Genom att sökordsoptimera når du lättare en målgrupp som redan har ett stort intresse för dina typer av produkter eller tjänster än vad du gör med många andra sorters marknadsföring. Målgruppen har redan tagit de första stegen i köpprocessen och är nu eller snart redo att köpa.

Priser för sökordsoptimering

Vill du veta mer om vad det skulle kunna kosta att få hjälp med sökordsoptimering för Google? Du kan välja på löpande fakturering eller bland olika SEO-paket för både mindre till större optimering. Med paketen prenumererar du till en fast kostnad och utan bindningstid.

525 kr per timme – Löpande fakturering i stället för paket
Business Small Steps 2 850 kr/mån 6 timmar per månad (475 kr/timme)
Business Grow Stronger 5 400 kr/mån 12 timmar per månad (450 kr/timme)
Business Level Up 8 500 kr/mån 20 timmar per månad (425 kr/timme)

Behöver du hjälp av en erfaren SEO-copywriter?

Frågor och svar

Vad är sökordsoptimering?

Sökordsoptimering innebär att optimera sökord och innehåll på webbplatsen. Genom en sökordsanalys väljer man ut ett antal sökord eller sökfraser som potentiella kunder söker på. Dessa sökord och fraser används sedan i texterna på utvalda viktiga ställen. Synonymer och relaterade ord är också viktiga samt hela textens struktur. Utöver det kan man bland annat även optimera bilder med bildens filnamn och bildbeskrivning, webbsidornas titlar och beskrivningar och en del andra saker.

Hur hittar man rätt sökord?

Genom att göra en sökordsanalys kan man hitta fram till rätt sökord. För att hitta rätt sökord och sökfraser behövs en förståelse för vad ett sökord eller en sökfras har för sökintention. Om någon söker på ett specifikt ord eller flera ord i följd är den som söker då ute efter att köpa något, få information om något eller utav en annan anledning. Här har jag lång erfarenhet att förstå ett visst sökbeteende.

Jag har massor av sidor, var ska jag börja sökordsoptimera?

För att veta var man ska börja gäller det att ha en bra SEO-strategi. Det inleds med en sökordsanalys för att veta vilka sökord som är viktiga för just din verksamhet. Vilka sökpositioner du har idag används för att mäta resultatet av optimeringen men ger även information om var det är klokast att börja. Här kan jag hjälpa till med att sätta upp rätt strategi för just din verksamhet beroende på vilka webbsidor du har idag och hur konkurrensen ser ut.

Pin It on Pinterest