Hur mycket kostar SEO, sökmotoroptimering? Vilket pris du får betala för grundstrukturen med SEO (sökmotoroptimering) och hur mycket det kostar per månad efter det initiala arbetet kan variera kraftig från byrå till byrå och mellan konsulter.

Vad sökmotoroptimering kostar varierar beroende på hur stor webbplats eller e-handel du har. Behöver varje webbsida gås igenom eller kan vi välja ut de mest prioriterade? Hur mycket jobb som behöver göras påverkas också av hur mycket av SEO-grunden som redan finns på plats.

SEO är inget som bara behöver göras en gång och så är det klart. Ett initialt grundarbete ger däremot din webbplats en bra start och därefter behövs mindre löpande optimering för att hålla jämna steg med konkurrenterna som också optimerar sina webbplatser.

Se inte sökmotoroptimering bara som en kostnad utan som en investering. Att hamna högre upp i sökresultaten är den mest effektiva och billigaste annonsplatsen långsiktigt.

SEO kostnad per månad

Vad kostar SEO egentligen? Jag har inga generella månadskostnader eller fasta priser utan anpassar varje uppdrag efter vad varje kund verkligen behöver. Du har full koll på vad du får och du styr själv vad du vill investera och vad det får kosta. Med andra ord kan du själv välja en specifik månadskostnad och utifrån satt budget anpassar jag uppdraget över vad som ger mest effekt för bäst resultat.

Vad ingår i priset?

Eftersom mina kunder har varierande grundkunskap och har kommit olika långt när de anlitar mig kan det skilja vad som ingår i priset för det initiala och löpande arbetet. Exempel på delar som kan ingå är:

  • Sökordsanalys
  • Sökmotoroptimeringsanalys för vad som finns, saknas och behöver åtgärdas
  • Konkurrensanalys utifrån position av sökord
  • Rubriker, texter, titlar, beskrivningar, alt-attribut (bildbeskrivningar)
  • Skapa nytt content
  • Uppdatering av gammalt content
  • Rapportering på förändrad positionering av sökord
  • Rådgivning och förbättringsförslag
  • Trafikanalys – Var trafiken kommer ifrån och vad nästa steg är för att öka rätt trafik
  • Konverteringsoptimering och användarvänlighet för att kunna öka försäljningen

Pris för SEO

Se aktuella priser för sökmotoroptimering.

Behöver du hjälp med sökmotoroptimering?

Kontakta mig om du behöver anlita en konsult för sökmotoroptimering. Jag hjälper dig att lyckas få bättre synlighet online. Få hjälp med SEO nu!


Jenny - Mediaboost

Jag jobbar som frilansande copywriter och konsult inom digital marknadsföring i Kristianstad, Hässleholm och digitalt på distans. Jag hjälper små till stora företag att lyckas online och nå fler kunder i digitala medier genom ett brett område inom marknadsföring, sökmotoroptimering och copywriting. Med olika insatser stärker jag ditt varumärke och hjälper ditt företag att synas bättre online.

Pin It on Pinterest