Virtuell assistent inom sociala medier m.m.

Har du mycket att göra inom ditt företag? Få hjälp av en virtuell assistent om du inte har tid med din hemsida, digital marknadsföring, sociala medier eller om du vill bli digital och synas med din business online. Assistans på distans passar dig som tycker det är krångligt med hemsidor, digital marknadsföring och sociala medier och tycker att det tar alldeles för lång tid från det du egentligen vill hålla på med.

Virtuell assistent inom sociala medier m.m. för dig som behöver assistans på distans

En virtuell assistent – assistent på distans kan vara en lösning för dig som inte vill anställa någon för att arbeta digitalt med ditt företag. Jag hjälper dig att komma igång med hemsida, sociala medier och digital marknadsföring om du ännu inte tagit steget. Ta hjälp av mig som en sociala medier assistent eller digital marknadsföringskonsult.

En virtuell assistent hjälper dig att frigöra tid

Låt en virtuell assistent arbeta med ditt företag online så kan du frigöra tid för att effektivisera din verksamhet och jobba med det du är expert på. Det kan vara tidskrävande att arbeta med ditt företags digitala närvaro. Genom att hyra in hjälp med detta kan du använda de timmarna till att dra in pengar istället.

Känner du dig inte tillräckligt insatt i hur du bör jobba med din blogg, hemsida, sociala medier och digital marknadsföring? Då kan en virtuell assistent ge dig den kvaliteten och du kan fokusera på det du vill. Som virtuell assistent analyserar jag var du med din verksamhet bäst når just din målgrupp och vilka sociala kanaler som passar ditt företag bäst.

Som assistent på distans kan jag hjälpa dig med

  • Digital marknadsföring
  • Hemsida och blogg – skapa innehåll, underhålla och uppdatera
  • Planera och hantera sociala medier
  • Skriva nyhetsbrev
  • Skriva texter
  • SEO – åtgärder på din webbsida för att förbättra din position i Googles sökresultat
  • och mycket annat…

Hur arbetar en virtuell assistent?

Till skillnad mot att anställa så är det enkelt att anlita en virtuell assistent som arbetar online på distans. Varje uppdrag anpassas helt utifrån ditt behov på innehåll, omfattning och om det rör sig om tidsbegränsade eller återkommande uppdrag. Du betalar bara för de timmar du har behov av och kan enkelt anpassa omfattningen efterhand. Detta hjälper dig att hålla nere kostnaderna och du sparar pengar på att inte anställa.

Spara pengar och tjäna mer på att hyra in en assistent på distans

Spara pengar och tid på att anlita en assistent på distans. Bli mer effektiv och få mer tid till det som gör att du faktiskt kan tjäna pengar istället.

Ja det är faktiskt sant att du både kan spara pengar och faktiskt tjäna mer på att hyra in en assistent på distans. Det finns många pengar att spara på att hyra en assistent istället för att anställa. Förutom att du slipper betala arbetsgivaravgifter, skatter, tjänstepension och försäkringar så behöver du inte tillhandahålla en arbetsplats med kostnader för skrivbord, stol, dator, programvara och alla andra kostnader som det innebär att ha en anställd på plats.

De timmar du själv lägger på att uppdatera hemsida, skriva nyhetsbrev, digital marknadsföring, uppdatera och kommentera på sociala medier är timmar som du kan använda till att faktiskt tjäna pengar istället. En assistent kan dessutom effektivisera arbetet så att det krävs färre timmar för att få gjort det som behövs göras. Samtidigt betalar du bara för de timmar som verkligen behövs för just ditt företag.

Virtuell assistent (VA) i Sverige

Yrket virtuell assistent innebär en mänsklig assistent som sköter uppgifter platsoberoende på distans, oftast datorbaserade uppgifter. Yrket är mycket mer känt internationellt, exempelvis i USA, även om vi inte är så bekanta med det i Sverige ännu. Vad jag har kunnat hitta dök begreppet upp i Sverige redan 2008 enligt en artikel. Virtuella assistenter blir nu alltmer poppis i Sverige och efterfrågan ökar. Vi som jobbar med detta blir också allt fler med olika specialiseringar inom sociala medier, administration, bokföring, ekonomi och många andra områden.

Benämningen virtuell assistent kommer från den engelska motsvarigheten virtual assistant och båda språken förkortar det med VA. I Sverige blir det då lite förvirrande då det vanligtvis är en förkortning för vatten och avlopp. Begreppsförvirringen blir ännu större när benämningen virtuell assistent egentligen betyder en datorbaserad assistent med AI – Artificiell Intelligens.

Ja, jag behöver hjälp med digital marknadsföring!

/Jenny – Mediaboost

Pin It on Pinterest

Share This