Få hjälp med SEO texter & sökmotoroptimering

Behöver du hjälp med SEO texter till din hemsida för att ranka bättre i sökresultaten? Som content writer skriver jag svenska användaranpassade och sökmotoroptimerade artiklar. Mitt fokus ligger på innehåll som fungerar bra både för positionering på Google men även texter som är anpassade för din specifika målgrupp.

Hjälp med SEO texter, hässleholm, kristianstad

Få hjälp med SEO texter och sökmotoroptimering på distans i Hässleholm och Kristianstad

Vad är SEO?

SEO – Search Engine Optimization handlar om att anpassa sin hemsida och sitt innehåll efter vad målgruppen söker efter i sökmotorerna som exempelvis Google. Sökmotoroptimering är något du behöver jobba med kontinuerligt för att inte tappa din position i sökmotorernas organiska resultat.

Vad är en bra SEO text?

En bra SEO text tar hänsyn till de algoritmer som olika sökmotorer har och hjälper dig därmed att ranka bättre i sökresultaten. Algoritmerna förändras med tiden och även om du inte hänger med i de allra senaste nyheterna så finns det en hel del grundregler som alltid hänger kvar.

Att skriva innehåll för webben handlar om en bra kombination av SEO och att anpassa texten för besökaren. En användaranpassad text som är lättläst och ger besökaren information och svar på deras frågor är idag en viktig del av sökmotoroptimering.

Läs mer om hur viktigt det är att kombinera SEO text med användaranpassat innehåll. Search Engine Land är en mycket bra källa om sökmotoroptimering och denna artikel är skriven av SEO strategen Jessica Foster.

Grundprincipen för bra sökmotoroptimerade texter och artiklar

Ta hjälp av den här listan för att få en bra grund till bra sökmotoroptimerade texter och artiklar.

  • Varje sida bör fokusera på ett primärt sökord och/eller sökordsfras
  • Varje sida bör bestå av minst 300 ord men gärna mer
  • Texten måste vara unik, så undvik att kopiera och översatta innehåll från utländska sidor
  • Sökordet bör finnas med i någon form i titel, huvudrubrik, någon underrubrik och i minst en bildbeskrivning (alt tagg).

Ett viktigt råd när det gäller SEO text

Avslutningsvis så får du här ett värdefullt tips när det gäller SEO text. Ett råd är att när du skriver en text, framförallt brödtexter, ska du inte tänka så mycket sökmotoroptimering. Sökmotorer och framförallt Google tycker inte om att artikeln är fullspäckad med sökord och en massa synonymer. Skriv istället ett relevant innehåll som är informativt och säljande för läsaren.

Google prioriterar innehåll som är relevant och som utförligt ger besökaren information på den utförda sökningen. En informativ text får ett naturligt flöde av sökord. En överdriven mängd av sökord kan istället ge en lägre position i sökresultaten. Så det gäller att inte vara alltför fokuserad på just SEO utan att se det i ett bredare perspektiv.

En informativ och säljande text innebär att det är större chans att besökaren stannar kvar på din webbsida, besöker flera sidor och att de kommer tillbaka mer än en gång. Detta ger i sin tur bättre poäng hos Google vilket ytterligare ökar dina chanser för bättre ranking i sökresultaten. En win-win situation med andra ord.

Pris för SEO texter

Pris för SEO texter är beroende på hur långa texter du behöver och hur många. Är det svårt att avgöra vilket pris som motsvarar det du behöver? Hör av dig till mig så tittar vi på det tillsammans.

Alla priser är exklusive moms. Minimidebitering 350 kr per uppdrag.

1 - 10 texter

1 kr per ord

Prisexempel:
300 ord 300 kr
500 ord 500 kr

11 - 20 texter

80 öre per ord

Prisexempel:
300 ord 240 kr
500 ord 400 kr

21 texter eller fler

60 öre per ord

Prisexempel:
300 ord 180 kr
500 ord 300 kr

Hjälp med SEO texter

Kontakta mig om du behöver hjälp med SEO texter som är anpassade för din specifika målgrupp. Jag tar uppdrag på distans och lokalt i Hässleholm och Kristianstad.

Läs mer om hur jag arbetar med text och innehåll i kombination med SEO.

Hjälp med SEO texter

/Jenny – Mediaboost

Pin It on Pinterest