Hjälp med SEO-texter som driver rätt trafik

Öka din synlighet och få fler besökare som leder till konverteringar

Få hjälp med professionella SEO-texter

Behöver du hjälp med att skriva bra SEO-texter till din hemsida, webbplats och e-handel? Vill du ranka bättre på Google och få ökade konverteringar med sökordsoptimering? Då kan du anlita mig som SEO-skribent och konsult.

Varför du behöver sökmotoranpassade texter

Varför det är viktigt med sökmotoranpassade texter är för att det spelar stor roll för hur webbsidor placerar sig i sökresultatet. Det handlar alltså om hur pass synlig din e-handel, hemsida och webbplats kommer att bli, om kunder kommer att kunna hitta fram till dig eller inte. Det är en väsentlig del av företagets marknadsföring.

Genom att redan från början eller så tidigt som möjligt skriva SEO-texter håller du ner kostnaden för annan marknadsföring. Kör du annonser får du bara kunder så länge du betalar för att de ska synas.

Med en bra grund för SEO får du ”gratis” exponering och det krävs bara en lägre nivå av underhåll med löpande optimering för att bibehålla din plats i sökresultatet och kanske till och med klättra för att få ännu fler kunder.

Så arbetar jag med en SEO-text

Jag kan som skribent hjälpa dig med sökordsoptimering och med att skriva SEO-anpassade texter. Med bra copywriting och content writing kan du öka konverteringen med bra SEO-text som säljer och driver rätt trafik.

Den stora fördelen med att anlita mig som skribent är att jag arbetar både med texter och som SEO-konsult och har därmed stor förståelse för hur texterna ska attrahera din målgrupp och sökmotoroptimeras. En copy som också är en SEO-text ska helt enkelt göra dina besökare intresserade och mer benägna att köpa samtidigt som du får bättre synlighet i sökresultaten och når fler potentiella kunder.

Processen för hur en text tas fram kan variera beroende på hur mycket förarbete som redan är gjort.

  • En sökordsanalys behöver genomföras för att välja ut relevanta sökord, så kallade nyckelord.
  • Syftet med texten och vilken tonalitet som ska användas diskuteras så att du når ut med rätt budskap och ett språk som är anpassat för målgruppen.
  • En research för innehållet utförs och jag tittar även på konkurrensen innan texterna produceras.

Vill du synas bättre i sökresultaten med SEO-texter? Hör då av dig till mig så tittar vi på vad jag kan göra för ditt företag! Jag hjälper till med att sökordsoptimera både nya och befintliga texter.

Optimera metadata – titlar och beskrivning

Det är inte bara texten som syns på dina webbsidor som behöver optimeras. Även den så kallade metadatan bör optimeras. Det är den titel och beskrivning som ofta sätts bakom webbsidan och som visas i sökresultatet.

Med texter som tilltalar din målgrupp klickar sig fler in på din sida.

Pris för SEO-text

Priset för en SEO-text kan variera beroende på vilken typ av text det handlar om och hur lång texten ska vara. Fler faktorer som påverkar priset är hur snäv deadlinen är samt om det är ett ämnesområde som kräver mycket eller lite research.

Här finns aktuella priser för SEO-texter.

SEO-texter av en erfaren SEO-skribent

Som SEO-skribent och konsult tar jag hand om dina SEO-texter och din sökordsoptimering. Det är enkelt att anlita mig vid behov för både korta och långa uppdrag. Du kan hyra in mig oavsett om du är i behov av hjälp på heltid, deltid eller bara då och då med projekt, uppdrag eller bara vill beställa några enstaka SEO-texter.

Behöver du hjälp med bra SEO-texter?

Kontakta mig om du behöver hjälp med SEO-text för din hemsida, webbplats eller e-handel av en erfaren SEO-skribent. Det här är bara ett av många sätt att sökmotoroptimera din hemsida och jag erbjuder även hjälp med annan sökmotoroptimering. Jag utför uppdrag på distans och lokalt i Hässleholm och Kristianstad.

Vanliga frågor och svar om SEO-texter

Hur lång ska en SEO-text vara?

Det finns ingen magisk gräns för hur lång en SEO-text ska vara. Allt beror på hur konkurrensen ser ut i sökresultatet och hur kvalitativ texten är utifrån att besökarna har nytta av texten. Att kunna förklara exakt samma sak som en annan konkurrent fast med färre ord ger faktiskt större förutsättningar för en bättre placering.

Men generellt kan man säga att du ska försöka hålla dig till minst 300 ord av den enkla anledningen att det ger Google en tillräckligt lång text för att förstå vad sidan handlar om. Det är också lättare att få med dina viktigaste sökord naturligt och tillräckligt mycket.

Hur många sökord ska man ha?

Som en riktlinje bör man hålla sig till ett primärt sökord och en sökfras per sida. Det går även att ha kompletterande sökord men det beror lite på hur konkurrensen om huvudsökordet ser ut. Viktigast är att inte använda samma sökord på flera sidor eftersom det kan leda till att Google får dina webbsidor att hoppa upp och ner i placeringen eller att helt enkelt välja att inte visa en av sidorna alls för just det sökordet.

Hur hittar man rätt sökord?

Genom att göra en sökordsanalys med olika verktyg och genom att kontrollera konkurrensen kan man hitta fram till rätt sökord. Det går att göra detta själv men är man ovan och dessutom inte har vanan inne för att tänka utifrån sina kunders perspektiv kan det vara värt att anlita någon för detta.

För att hitta rätt sökord och sökfraser behöver man ha förståelse för vad ett sökord eller en sökfras har för sökintention. Om någon söker på ett specifikt ord eller flera ord i följd är den som söker då ute efter att köpa något, få information om något eller utav en annan anledning. Här har jag lång erfarenhet att förstå ett viss sökbeteende.

När man har valt ut en del sökord kontrolleras även sökvolym och konkurrens för att få en lagom mix av ord som är lättare och svårare att ta placering på. Här gäller det också att tänka på om det går att få till en lokal anknytning till sökorden.

Omdömen Google My Business

Carmen Elfgren
Carmen Elfgren
2021-01-20
Verifierad
Tillgänglig och ger mycket stöd samt en god grund att stå på. Väldigt duktig på att återkoppla och bemöta ens synpunkter. Rekommenderas varmt!
Vitero AB
Vitero AB
2021-01-15
Verifierad
Väldigt nöjda med det samarbete vi har med Jenny.
Tina Pascotto
Tina Pascotto
2021-01-03
Verifierad
"Jag har anlitat Jenny Månsson och Mediaboost för såväl bearbetning av texter men även konsultation av digital marknadsföring. Jag har verkligen uppskattat samarbetet med Jenny då hon är snabb på att återkoppla och leverera. Hon är professionell och har varit ett värdefullt bollplank för mig. Jag kan starkt rekommendera Jenny och Mediaboost!"
Pervz
Pervz
2020-05-31
Verifierad
Jag behövde hjälp med sökmotoroptimering och rådgivning kring digital marknadsföring varför jag kontaktade Jenny. Mycket nöjd med samarbetet. Hon var snabb, professionel, trevlig och punktlig. Rekommenderas starkt!

Pin It on Pinterest